Vietnam Sapa

Vietnam Sapa

Sapa, bývalé horské letovisko, leží v nadmořské výšce 1650 m a je jedním z nejnavštěvovanějších míst v severním Vietnamu. Patří mezi 3. nejnavštěvovanější místa severního Vietnamu. Přesto i zde jsou místa či trasy kam mnozí turisté nechodí. Platí pravidlo čím dále od města – tím lépe a koncentrace turistů se snižuje.

Francie

Francie

Paříž je překrásné město plné památek, svatyně umělců z celého světa, mekka módního průmyslu, ale také dějiště mezinárodních jednání a sídlo, které sehrálo řadu klíčových rolí v utváření dnešního světa. Zároveň ale starobylé město s rozlehlými paláci, romantickými čtvrtěmi a zákoutími, kde na turistu po celý rok nenarazíte. To všechno je Paříž a je jenom na vás, jakým pohledem se na ní budete dívat.

Filipíny

Filipíny

Asi se tu časem usadím. Nejen proto, že Filipínci mají přes 30 svátků a volných dní v roce, zatímco my jen 13. Ale hlavně proto, že na těchto více než 7 000 ostrovech, roztroušených v Tichém oceánu, se pořád jen smějí. Jsme chudí, nevadí. Pořád slavíme, Vánoce máme čtyři měsíce a máme rádi život!

China - Guangzhou

China - Guangzhou

Město se jmenuje Guangzhou, ale většina evropanů jej zřejmě bude znát jako Kanton. Hlavní město provincie Guangdong, nejlidnatější a nejbohatší provincie Číny, ležící na jižním pobřeží u ústí Perlové řeky a zhruba sto kilometrů od Hong Kongu a Makaa.

Vietnam

Vietnam

Co by vám nemělo ve Vietnamu uniknout: Sapu, Halong a nedaleké tunely Cu Chi, historické městečko Hoi An, plavba deltou Mekongu, šnorchlování na souostroví Phu Quoc, chrámy My Son, národní park Cat Tien, Mramorové hory, královský komplex Hué, Vietnamskou vysočinu nebo Hanoj. A nezapomeňte si před cestou do Vietnamu zkusit uvařit vyhlášenou polévku Pho.

Gruzie

Gruzie

Pokud nevíte, kam chcete v Gruzii jet, jeďte do Svanetie. Nádherná horská oblast, vysoký Kavkaz, tráva, lesy a ledovce. Naneštěstí je Svanetie dost dopravně odříznutá od zbytku Gruzie, takže to chce dobře naplánovat. Začněte městečkem Mestia.